Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
湯包皮
- 40 克 水
- ¼ 茶匙 鹽
- 90 克 中筋麵粉
內餡
- 50 克 雞高湯
- 1 茶匙 吉利丁粉
- 200 克 去骨去皮雞腿肉 ,切丁
- 10 克 薑 ,切碎
- ½ 茶匙 白胡椒粉
- 10 克 香油
- 500 克 水 (蒸煮用)
- Wartości odżywcze
- na 1 個
- Kalorie
- 684.2 kJ / 163.7 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 22.3 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Błonnik
- 0.5 g