Budino di ricotta

Budino di ricotta

3.2 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz. 45 min
10 porzioni

Składniki

  • 6 uova tuorli e albumi separati
  • 1 pizzico di sale
  • 130 g di zucchero
  • 2 limoni, preferibilmente biologici la scorza (senza la parte bianca)
  • 25 g di scorza di arancia candita
  • 25 g di cedro candito
  • 600 g di ricotta di pecora ben scolata dal siero
  • 30 g di farina tipo 0
  • 1 cucchiaino di cannella in polvere
  • 100 g di Rum
  • burro q.b. per imburrare

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 248.1 kcal / 1038.1 kJ
Białko 10.9 g
Tłuszcz 10.6 g
Węglowodany 22.3 g
Błonnik 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...