Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 uova, tuorli e albumi separati
- 1 pizzico di sale
- 130 g di zucchero
- 2 limoni, preferibilmente biologici, la scorza (senza la parte bianca)
- 25 g di scorza di arancia candita
- 25 g di cedro candito
- 600 g di ricotta di pecora, ben scolata dal siero
- 30 g di farina tipo 0
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 100 g di Rum
- burro q.b. per imburrare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1038.1 kJ / 248.1 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 22.3 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema catalana al cioccolato
50min
Nadalin
6h 30min
Torta di pane
1 Std. 20 Min
Pizza del pastore
5h
Crumble ai marron glacé
45 min
Torta di pane con nocciolata
1h 10min
Torta cioccolato, caramello e noci
1h 40min
Gateau di ricotta e cioccolato
1h 10min
Torta deliziosa di mandorle
9h
Torta di ricotta
50min
Crostata di ricotta e mirtilli
55min
Besciamella veloce
15min