Cheesecake all'arancia

Cheesecake all'arancia

4.2 80 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 40 min
12 porzioni

Składniki

Base
  • 180 g di biscotti secchi al cioccolato
  • 80 g di burro a pezzi
Crema
  • 140 g zucchero
  • 15 g di scorza di arancia preferibilmente biologica (senza la parte bianca)
  • 250 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 2 fogli di gelatina (5 g l'uno), ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
  • 500 g di formaggio fresco spalmabile
  • 1 stecca di vaniglia i semini estratti
  • 150 g di succo d'arancia spremuto fresco
Gelatina all'arancia
  • 100 g zucchero
  • 1 arancia preferibilmente biologica, la scorza grattugiata (senza la parte bianca) e il succo spremuto fresco
  • 2 fogli di gelatina (5 g l'uno), ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
  • 2 cucchiai rasi di frumina

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 5.2 g
Kalorie 1715 kJ / 410 kcal
Tłuszcz 27.4 g
Błonnik 0.8 g
Węglowodany 38.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...