Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 250 g di biscotti secchi
- 100 g di burro a pezzi
Pere
- 200 g di acqua
- 200 g di zucchero
- 400 g di pere Williams sbucciate, a cubetti
Crema
- 150 g di zucchero
- 200 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 2 fogli di gelatina (4 g l'uno), ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- 600 g di ricotta fresca, ben scolata dal siero
- scaglie di cioccolato per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1410 kJ / 337 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 28.2 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Cheesecake cotta alle fragole
5 Std. 10 Min
Cheesecake alla ricotta
4 Std. 35 Min
Cheesecake cotta alle fragole
1 godz. 30 min
Crostata di ricotta e mirtilli
55 Min
Crostata con crema di ricotta e pere caramellate
45 min
Cheesecake al limone
5 Std. 25 Min
Cheesecake al cocco
4 Std. 20 Min
Torta ricotta e pere
7 Std. 30 Min
Cheesecake vaniglia e cioccolato
7 Std. 35 Min
Crostata morbida alla ricotta e frutti di bosco
1h
Cheesecake pistacchio e caffè
7 Std. 30 Min
Cheescake al caco mela
8h