Cheesecake ricotta e pere

Cheesecake ricotta e pere

4.4 34 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 35 min
12 porzioni

Składniki

Base
  • 250 g di biscotti secchi
  • 100 g di burro a pezzi
Pere
  • 200 g di acqua
  • 200 g di zucchero
  • 400 g di pere Williams sbucciate, a cubetti
Crema
  • 150 g di zucchero
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
  • 2 fogli di gelatina (4 g l'uno), ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
  • 1 bustina di vaniglia in polvere
  • 600 g di ricotta fresca ben scolata dal siero
  • scaglie di cioccolato per decorare

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 337 kcal / 1410 kJ
Białko 5.9 g
Tłuszcz 23.1 g
Węglowodany 28.2 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...