Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Scheiben Weizenknäckebrot, mit Sesam
- 1 TL Chiliflocken
- 2 Prisen Fleur de Sel
- 2 TL Olivenöl und etwas mehr für den Einlegeboden
- 400 g frisches Lachsfilet mit Haut
- 2 TL Salz
- 60 g Schalotten
- 1 Knoblauchzehe
- 150 g Kartoffeln, in Stücken
- 30 g Butter
- 750 g Gemüsefond
- 250 g Sahne
- 2 Prisen Pfeffer
- 100 g Bärlauch, in Streifen
- 1 - 2 EL Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2175 kJ / 519 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 40 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bärlauchcremesuppe
30min
Forellencremesuppe
40min
Porree-Meerrettich-Cremesuppe
50min
Bärlauch-Zabaglione
10min
Kopfsalat-Schaumsuppe mit Forellenklößchen
50min
Currycremesuppe mit Spargel und Krabben
35min
Bärlauch-Hollandaise
15 Min
Meerrettichsuppe mit geräucherter Forelle
30min
Spargel-Rucola-Suppe
40min
Sellerie-Weißwein-Suppe mit Garnelenspießen
40min
Erdäpfel-Bärlauchsuppe
30min
Cappuccino von Waldpilzen mit Serrano-Chips
25min