Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zitrone, Bio, 4 Streifen Schale (à 1 x 5 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 5 Stängel Dill, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- 125 g Forellenfilet, geräuchert, grob zerzupft, einige Stückchen beiseite gelegt
- 200 g Doppelrahm-Frischkäse
- 2 EL Sahne-Meerrettich (aus dem Glas)
- 3 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 983 kJ / 235 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Krabbenaufstrich mit Crème fraîche
5 Min
Lachs-Ei-Aufstrich
30 Min
Forellencreme
15 Min
Makrelen-Frischkäse-Aufstrich
10 Min
Thunfisch-Tapenade
5 Min
Obatzter mit Bier
10 Min
Forellenmousse
5 Min
Käsecreme mit Schinken
5 Min
Lachs-Dip
5 Min
Hirtencreme
1 Std. 15 Min
Lachsaufstrich
5 Min
Meerrettichsuppe
45 Min