Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g frischer Meerrettich, geschält, in Stücken
- 15 g Zitronensaft
- 40 g Schalotten, halbiert
- 25 g Butter
- 450 g Kartoffeln, geschält, in Stücken (2 cm)
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 750 g Wasser
- 8 Scheiben Räucherlachs (ca. 150 g)
- 8 Grissini-Stangen
- 150 g Sahne
- 1 Prise Zucker
- 3 Prisen Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 Kresse-Beet, abgeschnitten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1400 kJ / 334 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Bärlauchcremesuppe
30 Min
Kohlrabisuppe
45 Min
Selleriecremesuppe mit Kräuterseitlingen
45 Min
Porree-Meerrettich-Cremesuppe
50 Min
Kopfsalat-Schaumsuppe mit Forellenklößchen
50 Min
Gurkencremesuppe
25 Min
Meerrettichsuppe mit geräucherter Forelle
30 Min
Forellencreme
10 Min
Erdäpfelkas mit Rettich
40 Min
Sellerie-Weißwein-Suppe mit Garnelenspießen
40 Min
Erdäpfel-Bärlauchsuppe
30 Min
Rote-Rüben-Suppe
45 Min