Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 400 g Rote Rüben, roh, geschält, in Stücken
- 200 g Knollensellerie, geschält, in Stücken
- 100 g Milch
- 100 g Schlagobers
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 1 TL Salz
- 1 cm frischer Kren, geschält
- frischer Kren, geschält, zum Dekorieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 432 kJ / 103 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rote-Bete-Suppe mit Kräuter-Grieß-Klößchen
1 Std. 10 Min
Kürbispüree mit Kokosmilch und Haselnüssen
40 Min
Mangold-Ingwer-Suppe
40 Min
Möhren-Pastinaken-Cremesuppe mit Tahin
30 Min
Pastinaken-Karottensuppe mit Schwarzbrot Croûtons
25 Min
Fenchel-Lachs-Suppe
35 Min
Fenchelrahmsuppe mit Stremellachs
35 Min
Topinamburpüree
40 Min
Pastinaken-Cremesuppe
45 Min
Fenchel-Maroni Suppe
35 Min
Kartoffel-Sellerie-Püree mit Nussbutter
35 Min
Rote-Rüben-Suppe
45 Min