Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
- 200 g Karotten, in Stücken
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 200 g Hirse
- 1200 g Wasser
- 3 ¾ TL Salz
- 1 TL Olivenöl
- 300 g Wirsingkohl
- 200 g Grünkohl (siehe Variante)
- 30 g Butter, etwas mehr zum Einfetten
- 100 g getrocknete Tomaten in Öl
- 150 g Sauerrahm
- 3 Eier
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 4 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- ¼ TL Kümmel, gemahlen
- 125 g Schlagobers
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2708 kJ / 647 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 10 g
Alternatywne przepisy
Buchweizencrêpes mit Camembert und frischen Kräutern
1 Std. 20 Min
Sauerkrautpuffer ratzfatz fertig
20 min
Mangold-Polenta-Auflauf mit Ricotta
1h
Brennnessel-Cheesecake mit Spargel
2h
Hirseauflauf
1h 10min
Linsenrösti mit Apfel-Sauerkraut
1h
Pikanter Kaiserschmarrn mit Leinöl-Kräuter-Creme
30 min
Grünkohl-Kartoffel-Frittata
1h 10min
Bohnenknöderl mit Rote-Rüben-Gemüse
50min
Karfiol-Rotkraut-Pizza
1h 40min
Polenta mit Spinat und Käse
1h
Kürbis-Grünkern-Frikadellen
1h 40min