Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 1 TL Meersalz, grob
- 700 g Erdäpfel, in Stücken (ca. 3-4 cm)
- 15 g Butter
- 50 g Bärlauchknospen (siehe Variante)
- 25 g Frühlingszwiebeln, in Stücken (ca. 2 cm)
- 45 g frische Bärlauchblätter, grob geschnitten
- 40 g Sauerrahm
- 20 g natives Olivenöl extra
- 2 Avocados, nur Fruchtfleisch (ca. 200 g)
- ½ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 TL Zitronensaft, frisch gepresst
- ½ TL Agavensirup
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1298 kJ / 311 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Ochsenherz-Tomaten mit Buchweizen
1 Std.
Bärlauch-Brennnesselspätzle mit Bergkäse
45min
Kresse-Kartoffelpüree
40min
Bärlauchpalatschinken mit Zitronen-Ziegenkäse-Creme
45min
Paradeisergranita mit Sellerie-Gurken-Salat
5 Std. 50 Min
Bärlauch-Erdäpfelkas
40min
Grüne Spargelsuppe mit Pinienkernen
1 Std. 10 Min
Bärlauch-Leinölaufstrich
15 Min
Erdäpfel-Bärlauchsuppe
30min
Erdäpfel-Schwammerl-Suppe (vegan)
45min
Rote-Rüben-Suppe (vegan)
45min
Gebratener Kürbis mit Tomatensauce
45min