Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Schalotte
- 1 Knoblauchzehe
- 300 g Knollensellerie, in Stücken
- 35 g Butter, in Stücken
- 600 g Wasser
- 200 g Sahne
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 150 g Staudensellerie, Blätter und Stiele, in Streifen
- Sesamöl, geröstet, zum Beträufeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1255 kJ / 300 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Selleriesuppe mit Kurkuma & RUPP Emmentaler
35min
Selleriecremesuppe mit Kräuterseitlingen
45 Min
Cremesuppe von Knollensellerie mit Chili
40min
Basilikumsuppe
25min
Gurkencremesuppe
25min
Selleriecremesuppe mit Chilibutter
30min
Grünkohlcremesuppe
45 Min
Radieschenblättersuppe
40min
Fenchelrahmsuppe mit Stremellachs
35min
Pastinaken-Cremesuppe
45 Min
Apfel-Sellerie-Cremesuppe
40min
Rote Rüben-Sellerie-Püree
40min