Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Olivenöl
- 250 g Pastinaken, geschält, in Stücken
- 150 g Porree, nur das Weiße, in Stücken (2 cm)
- 700 g Wasser
- 200 g Sahne
- 1 TL Senf
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ¾ TL Salz
- ½ Prisen Pfeffer
- Walnussöl zum Anbraten
- 2 Roggenbrötchen (ca. 100 g), in Würfeln (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1631 kJ / 393 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cremesuppe von Knollensellerie mit Chili
40 min
Kohlrabisuppe
45 min
Kohlrabi-Cremesuppe mit Räucherlachs
40 min
Pastinakenpüree mit Lachs
30 min
Frühlingszwiebel-Porree-Cremesuppe
40 min
Selleriecremesuppe mit Chilibutter
30 min
Pastinaken-Cremesuppe
45 min
Pastinaken-Porree-Suppe mit Sirup-Äpfeln und Knusperbacon
40 min
Petersilienwurzel-Suppe mit Rote-Linsen-Püree
1h
Möhren-Pastinaken-Cremesuppe mit Tahin
30 min
Pastinaken-Karottensuppe mit Schwarzbrot Croûtons
25 Min
Porree-Meerrettich-Cremesuppe
50 min