Pastinaken-Porreesuppe mit Walnusscroûtons
TM5 TM6

Pastinaken-Porreesuppe mit Walnusscroûtons

4.0 (65 ocen)

Składniki

  • 100 g Zwiebeln, halbiert
  • 1 Knoblauchzehe
  • 20 g Olivenöl
  • 250 g Pastinaken, geschält, in Stücken
  • 150 g Porree, nur das Weiße, in Stücken (2 cm)
  • 700 g Wasser
  • 200 g Sahne
  • 1 TL Senf
  • 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • ¾ TL Salz
  • ½ Prisen Pfeffer
  • Walnussöl zum Anbraten
  • 2 Roggenbrötchen (ca. 100 g), in Würfeln (1 cm)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1631 kJ / 393 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
25 g
Tłuszcz
29 g
Błonnik
4.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy