Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 40 g Butter, in Stücken
- 150 g Kartoffeln, in kleinen Stücken
- 450 g Wasser
- 300 g Mangold, vorwiegend grüne Teile, grob zerkleinert
- 100 g Sahne
- 1 geh. TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 80 g Räucherforellenfilet, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 979 kJ / 234 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Möhren-Pastinaken-Cremesuppe mit Tahin
30 Min
Fenchelrahmsuppe mit Stremellachs
35min
Mangoldcremesuppe mit Hack
35min
Staudensellerie-Birnen-Schaumsuppe
50 Min
Grünkohlcremesuppe
45min
Rote-Rüben-Selleriesuppe
40min
Bunte Bete Rettich Salat mit Räucheraal
1hod. 50min
Pastinaken-Porree-Suppe mit Sirup-Äpfeln und Knusperbacon
40min
Erbsen-Fenchel-Suppe
45min
Rote-Bete-Rotkohl-Suppe
55 Min
Pastinaken-Karottensuppe mit Schwarzbrot Croûtons
25 Min
Süßkartoffel-Fenchel-Creme-Suppe
35min