Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Ingwer, in dünnen Scheiben
- 1 Zwiebel (70 g), halbiert
- 20 g Olivenöl
- 200 g Kürbisfleisch (z.B. Hokkaido), in Stücken
- 300 g Pastinaken, in Stücken
- 150 g Äpfel, geviertelt
- 900 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 10 g Balsamico, hell
- 1 Prise Zucker
- 2 Prisen Muskat
- 5 Zweige Thymian, abgezupft, uind etwas mehr zum Garnieren
- 6 TL Crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 479 kJ / 114 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Pastinaken-Porreesuppe mit Walnusscroûtons
50 Min
Kürbis-Apfel-Suppe mit gerösteten Maronen
40 Min
Süßkartoffel-Möhren-Suppe
50 Min
Chicorée-Apfelsuppe mit Sesam-Räuchertofu
35 Min
Möhren-Pastinaken-Cremesuppe mit Tahin
30 Min
Pastinaken-Karottensuppe mit Schwarzbrot Croûtons
25 Min
Pastinaken-Cremesuppe
45 Min
Fenchel-Maroni Suppe
35 Min
Apfel-Sellerie-Cremesuppe
40 Min
Süßkartoffel-Fenchel-Creme-Suppe
35 Min
Apfel-Sellerie-Suppe
40 Min
Rote-Rüben-Selleriesuppe
40 Min