Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Grünkohl, frisch, in Stücken (2-3 cm)
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 25 g Sonnenblumenöl
- 200 g Kartoffeln, in Stücken (ca. 2-3 cm)
- 1000 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht,
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 12 Scheiben Bacon
- 200 g Sahne
- 2 ½ - 3 TL Senf, mittelscharf; nach Geschmack
- 2 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1415 kJ / 338 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Selleriecremesuppe mit Kräuterseitlingen
45 dk
Mangoldcremesuppe mit Hack
35min
Spitzkohlcremesuppe mit Weißwein
45 dk
Wirsingcremesuppe mit Weißwein
45 dk
Grünkohlsuppe mit Salami-Zwiebel-Topping
45 dk
Spinat-Kartoffel-Suppe mit Eierstich
45 dk
Mangoldcremesuppe
30min
Pastinaken-Porree-Suppe mit Sirup-Äpfeln und Knusperbacon
40min
Rosenkohlcremesuppe
45 dk
Mangold-Ingwer-Suppe
40min
Rote-Bete-Suppe mit Kräuter-Grieß-Klößchen
1 godz. 10 min
Rote-Bete-Rotkohl-Suppe
55 dk