Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Mandeln, blanchiert
- 50 g Petersilie, abgezupft
- 2 rote Chilischoten, frisch, entkernt
- 2 Frühlingszwiebeln, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 100 g Olivenöl und etwas mehr zum Bedecken
- ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 45 g Zitronensaft
- 1 TL Weißweinessig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1420 kJ / 339 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 34 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Möhren-Rucola-Pesto
10 min
Petersilien-Erdnuss-Pesto
10 min
Petersilien-Pesto mit gerösteter Paprika
5min
Kräuter-Pesto
15min
Süß-saure Marinade für Gemüse
10 min
Tomatenpesto
10 min
Frankfurter Kräuter-Pesto
15min
Pesto mit Rucola und Chili
5min
Tomatenpaste
30 Min
Petersil-Walnuss-Pesto
35 Min
Pinienkern-Schnittlauch-Pesto
10 min
Petersilienpesto
10 min