Pastinakenpüree mit Lachs
TM5 TM6

Pastinakenpüree mit Lachs

4.6 (56 ocen)

Składniki

  • 4 Stängel Petersilie, abgezupft
  • 60 g Schalotten, halbiert
  • 20 g Butter
  • 300 g Pastinaken, in Stücken
  • 220 g Wasser
  • 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • ¼ TL Salz
  • ½ TL Pfeffer
  • 40 g Crème fraîche
  • 20 g Zitronensaft
  • 100 g Lachsfilet, frisch, ohne Haut, in feinen Streifen

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
690 kJ / 165 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
10 g
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy