Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 250 g di acqua
- 25 g di lievito di birra fresco
- 1 pizzico di zucchero
- 500 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b. per oliare
- 10 g di semi di finocchio
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 300 g di salame lucano a pezzi
- 400 g di acqua
- 4 uova
Terminare la preparazione
- 300 g di Provolone a fettine sottili
- 1 tuorlo d'uovo
- 10 g di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2414 kJ / 577 kcal
- Białko
- 35.4 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bignè al formaggio
1 Std. 5 Min
Cono graffa
1u.
Charlotte al pandoro e spumante
4 Std. 50 Min
Polpettone di carne ai funghi
1h 30 min
Gattò di patate
1h 30 min
Nuvola di pan di Spagna agli agrumi di Sicilia
1h 40min
Aceto aromatizzato alla menta
20min
Pastiera fiori d'arancio
12h
Bomboloni salati
3h 20min
Babà alle rose (di Luca Montersino)
3h
Taralli sugna e pepe
4h
Besciamella veloce
15min