Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di burro
- 50 g di zucchero + q.b. per spolverizzare
- 120 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 40 g di acqua
- ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 4 tuorli
- 5 albumi
- 1 pizzico di sale
- cacao amaro in polvere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1330 kJ / 318 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cioccolata calda alla vaniglia
15 Min
Gianduia
20min
Soufflé al cioccolato
45min
Plumcake quattro quarti al cioccolato
35min
Ragnetti e serpentelli
1 Std. 40 Min
Soufflé di cioccolato con sorpresa
40min
Peperoni ripieni di brandade di baccalà
Brak ocen
Bianco e nero con noci e miele
3h 20min
Biscotti shortbread bigusto
5h
Soufflè ai due cioccolati
20min
Crema catalana al cioccolato
50 Min
Crêpes al cioccolato (senza glutine)
35min