Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g amêndoa c/ pele
- ½ c. chá de canela em pó
- ½ c. chá de gengibre em pó
- ½ c. chá de noz-moscada moída
- ½ c. chá de erva-doce
- ½ c. chá de pimenta da Jamaica em pó
- 250 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 1 pitada de sal
- 300 g mel
- 100 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 1 tangerina, só a raspa
- 2 ovos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1041.5 kJ / 248.9 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 38.2 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 55.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de centeio e noz
1h 25min
Pão de sementes de papoila, laranja e figos
2h
Pão de fruta
2 godz. 55 min
Bolo de alfarroba
50 min
Bolo de avelã e café
40 Min
Pão de iogurte
50 min
Pães de centeio
2h 10min
Pão norueguês
55min
Pão da terra
1h 35min
Pão de alfarroba com alperces e amêndoa
3h 15min
Pão de espelta e trigo sarraceno
1h 55min
Bolo da partilha
45 Min