Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 50 g açúcar
- 100 g amêndoa torrada
- 100 g avelã torrada
- 75 g chocolate de leite partido em pedaços
- 35 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- Óleo q.b. p/ untar
Cobertura
- 200 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 671.1 kJ / 160.4 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 12.1 g
- Tłuszcz
- 11.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 5.4 mg
Alternatywne przepisy
Chocolate fantasia
2j 10 menit
Bolachas de chocolate e amendoim
30 min
Crocante de manteiga de amendoim
55 Min
Granola para os mais novos
1j
Bolachas de menta
1j 20 menit
Nogat de amendoim
20 min
Bombons de avelã
50 menit
Bolachas de aveia recheadas com chocolate
50 menit
Bruschetta de iogurte e tomate
40 min
Bombons de chocolate branco
2j
Bolachas para o pai
40 min
Trufas de chocolate
1j