Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g sementes de papoila
- 1 laranja, só a raspa
- 200 g sumo de laranja
- 50 g água
- 30 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 30 g açúcar amarelo
- 15 g fermento de padeiro fresco
- 530 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- ½ c. chá de sal
- 1 ovo
- 100 g figos secos cortados em pedaços
- 50 g casca de laranja cristalizada cortada em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1598.4 kJ / 382 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 70.4 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 163.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão da terra
1 Std. 35 Min
Pão de centeio e noz
1 Std. 25 Min
Pão norueguês
55 min.
Pão de fruta
2 Std. 55 Min
Pão de centeio e aveia
1j 30 menit
Pães de centeio
2h 10min
Pão de espelta e trigo sarraceno
1h 55 min
Pão com gérmen de trigo e passas
55 min.
Pão de especiarias
45 Min
Pão de frutos secos e maçã
13h 55min
Pão de milho
1 Std. 20 Min
Pão de nozes
1h 55 min