Couscous-Curry-Salat mit Kichererbsen
TM6 TM5

Couscous-Curry-Salat mit Kichererbsen

3.9 (301 ocen)

Składniki

  • 225 g Couscous
  • 300 g Wasser, kochend
  • 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
  • 30 g rote Zwiebel
  • 120 g Möhren, in Stücken
  • 25 g Sultaninen
  • 25 g Cashewkerne, geröstet, ungesalzen
  • 1 Dose Kichererbsen (Abtropfgew. 265 g), abgetropft
  • 50 g Olivenöl
  • 30 g Zitronensaft
  • ½ TL Salz
  • ¼ TL Pfeffer
  • 1 EL Curry
  • 1 EL Koriander, grob gehackt, zum Garnieren

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1311 kJ / 313 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
39 g
Tłuszcz
12 g
Błonnik
5.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy