Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Reis
- 2 Knoblauchzehen
- 10 g Ingwer, frisch, geschält, in Scheiben (2 mm)
- 50 g Ghee (siehe Tipp)
- 300 g Basmati-Reis, gewaschen
- 1 TL Kreuzkümmelsamen
- 2 TL Kurkuma, gemahlen
- ½ TL schwarze Senfkörner
- 1 TL Curry
Gemüse
- 1000 g Wasser
- 150 g Kartoffeln, festkochend, in Würfeln (2 cm)
- 100 g Möhren, in Scheiben (1 cm)
- 150 g Erbsen, TK
- 75 g Cashewkerne, ungeröstet
- 50 g Sultaninen
Sauce und Fertigstellung
- 100 g Naturjoghurt
- 1 TL Garam Masala (siehe Tipp)
- ½ TL Salz
- 1 TL Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1937 kJ / 463 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Indisches Gemüsecurry
1 Std.
Nadan Mutta (Eier Curry)
50 Min
Chana Masala
45 Min
Paneer
5 Std. 30 Min
Paneer
6h 30 min
Kashmiri Reis
30 min
Pudla mit Spinat und Paneer
1 Std.
Chapatis
1 Std.
Aloo Gobi (Bombay-Kartoffeln mit Blumenkohl)
50 Min
Paneer Makhani
1 Std.
Kofta Curry
1 Std. 10 Min
Tarka Dal
9h 5min