Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 750 g di acqua
- 250 g di farina di ceci
- 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
- 1 cucchiaino raso di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- olio di arachidi per friggere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 251 kJ / 60 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Sfinciuni
3u. 30min
Mafalde siciliane
2j 15 menit
Gelo di anguria
3u. 30min
Granita al pistacchio
6 Std. 30 Min
Muffolette
3 Std.
Iris siciliani
4h 10min
Sfincione favarese
3 Std.
Cartocci e viennesi siciliani
3 Std. 15 Min
Pane siciliano
2u. 45min
Rosticceria siciliana
2h
Brioches siciliane
3 Std. 15 Min
Sfinci siciliane
2h 30 min