Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
- 60 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 1000 g di latte intero
- 1 cucchiaino di sale
- 20 g di burro + q.b.
- 250 g di semolino di grano
- 1 cucchiaio di origano secco
- 2 tuorli
Salsa al pomodoro
- 5 foglie di basilico fresche, lavate
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco piccante (opcjonalnie)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
- 125 g di mozzarella per pizza a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2021 kJ / 483 kcal
- Białko
- 19.6 g
- Węglowodany
- 42.8 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi alla romana
1 Std. 15 Min
Spatzle agli spinaci
1j
Gnocchi verdi alla romana
1j 20 menit
Gnocchi di polenta
25 min
Gnocchi alla romana
1 Std. 15 Min
Gnocchi di patate
1j 30 menit
Strangolapreti alla trentina
4 Std.
Gnocchi alla romana alle erbe con pomodorini confit
2h 40 min
Crespelle alla valdostana
2j
Gnocchi alla romana ai formaggi (senza uova)
2j
Crespelle prosciutto e mozzarella
1j 30 menit
Pizzoccheri
50 menit