Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
- 60 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 1000 g di latte intero
- 1 cucchiaino di sale
- 20 g di burro + q.b.
- 250 g di semolino di grano
- 1 cucchiaio di origano secco
- 2 tuorli
Salsa al pomodoro
- 5 foglie di basilico fresche, lavate
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco piccante (opcjonalnie)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
- 125 g di mozzarella per pizza a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2021 kJ / 483 kcal
- Białko
- 19.6 g
- Węglowodany
- 42.8 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi alla romana ai formaggi (senza uova)
2h
Gnocchi verdi alla romana
1h 20min
Gnocchi di polenta
25min
Schlutzkrapfen (ravioli di magro alla tirolese)
1h 30min
Gnocchi alla romana
1h 15min
Crespelle prosciutto e mozzarella
1h 30min
Spatzle di piselli con robiola e tonno
1h
Gnocchi alla romana
1h 15min
Crespelle alla valdostana
2h
Lasagne valtellinesi
2h
Spatzle verdi alla carbonara
1h
Spatzle agli spinaci
1h