Gnocchi alla romana alla pizzaiola

Gnocchi alla romana alla pizzaiola

4.7 129 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 porzioni

Składniki

Gnocchi
  • 60 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
  • 1000 g di latte intero
  • 1 cucchiaino di sale
  • 20 g di burro + q.b.
  • 250 g di semolino di grano
  • 1 cucchiaio di origano secco
  • 2 tuorli
Salsa al pomodoro
  • 5 foglie di basilico fresche lavate
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 peperoncino secco piccante (opcjonalnie)
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 400 g di passata di pomodoro
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
  • 125 g di mozzarella per pizza a fette

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 19.6 g
Kalorie 2021 kJ / 483 kcal
Tłuszcz 25.9 g
Błonnik 2.3 g
Węglowodany 42.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...