Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cupcake
- 1 uovo
- 70 g di latte
- 130 g di zucchero
- 50 g di burro fuso
- 180 g di farina tipo 00
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci (circa 8 g)
-
1
stecca di vaniglia, i semini estratti
lub 2 - 3 pezzettini di scorza di limone (senza la parte bianca)
Frosting alla panna montata
- 500 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 20 g di zucchero a velo
- 20 g di scaglie di cioccolato
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1820 kJ / 435 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 40.8 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rainbow cake (Torta Arcobaleno)
4 godz. 30 min
Crema chantilly con gocce di cioccolato
20 Min
Torta Bimby® al pistacchio e cacao
1h 5min
Cake pops
4h 25min
Éclair come un Paris-Brest
5klst
Crema mousseline
1h
Cupcake velluto rosso per S.Valentino
50min
Cupcake spaventose
2 Std. 40 Min
Biscotto genoise al cacao
1 Std. 10 Min
Cupcake al cioccolato con ganache alle fragole
3 Std. 25 Min
Cupcake con frosting alla crema gianduia
1h
Blu frosting cupcake
1 Std. 30 Min