Rote-Rüben-Brot mit Mohn
TM6 TM5

Rote-Rüben-Brot mit Mohn

4.3 (60 ocen)

Składniki

  • Öl zum Einfetten
  • 175 g Dinkelkörner
  • 200 g Rote Rüben, gekocht, geschält, in Stücken
  • 200 g Naturjoghurt
  • 175 g Weizenmehl, universal
  • 1 TL Natron
  • 30 g Mohnsamen
  • 1 TL Meersalz
  • ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
  • 1 Prise Zimt, gemahlen

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
437 kJ / 104 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
17 g
Tłuszcz
2 g
Błonnik
2.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy