Urządzenia i Akcesoria
Erdäpfel-Nuss-Ecken
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
10 Portionen
Składniki
-
Erdäpfel, mehlig in Schale am Vortag gekocht250 g
-
Haselnüsse60 g
-
Walnusshälften60 g
-
Butter kalt, in Stücken250 g
-
Weizenmehl, glatt etwas mehr für die Arbeitsfläche250 g
-
Salz2 TL
-
Thymian, getrocknet2 TL
-
Ei verquirlt1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
5 g
Kalorie
1560 kJ /
373 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Amaretto-Tassenkuchen (Resteverwertung von Eiklar)
55 Min
Apfel-Zimt-Pudding
10 Min
Erdäpfel-Reis-Dukaten im Sesam-Mohn-Mantel
35 Min
Brennnesselfladen mit Schafkäse
2 Std. 20 Min
Windbeutel mit Käse und Porree
1 Std. 30 Min
Erdäpfelfladenbrote
12 Std.
Kartoffel-Käse-Hörnchen
40 Min
Karfiolkuchen
1 Std. 40 Min
Hirse-Energiekugeln
55 Min
Kartoffel-Knoblauch-Tarte
1 Std. 30 Min
Hirse-Quark-Auflauf
1 Std. 15 Min
Apfel-Hirse-Auflauf
1 Std. 40 Min