Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Maroni, gegart, geschält
- 200 g Buchweizen
- 200 g Weizenmehl, glatt
- 10 g frische Germ
- 320 g Wasser, etwas mehr zum Besprühen
-
1
TL Zuckerrübensirup
lub 1 TL Backmalz, pulverisiert - Öl zum Einfetten und Bestreichen
- 2 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 286 kJ / 68 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Karotten-Walnuss-Brot
2sa
Buttermilch-Walnuss-Brötchen
1h 15min
Vollkornspitze
24h
Apfelbrot
1 Std. 25 Min
Kürbiskern-Bagels
1h 30min
Knäckebrot mit Parmesan und Rosmarin
1sa
Mohnflesserl aus Dinkel
1sa 50 dk
Grünkernbrötchen
10 Std.
Müslibagel mit Mandelbutter
2h 30min
Zitronensalzpaste
10 min
Amaranth-Brötchen
9h
Rote-Rüben-Brot mit Mohn
1sa