Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Dill, ohne Stiele
- 1 Zwiebel (ca. 60 g), halbiert
- 200 g Äpfel, rot, geviertelt
- 120 g Gewürzgurken, in Stücken
- 200 g Matjesfilets, abgetropft, in mundgerechten Stücken
- 200 g Schmand
- 100 g Joghurt, 3,5% Fett
- 15 g Zitronensaft
- ¼ TL Pfeffer
- ¾ TL Salz und etwas mehr zum Abschmecken
- 500 g Wasser
- 1000 g Drillinge, abgewaschen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1785 kJ / 426 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Feldsalat auf Kartoffelbett mit Specktopping
35 min
Matjes-Apfel-Ragout mit Eisbergsalat
15min
Matjes mit Radieschensalat
50 Min
Königsberger Klopse mit Kartoffeln
45 min
Matjes mit Radieschen-Apfel-Salat
40 min
Senf-Kräuter-Eier mit Kartoffeln
1 Std.
Matjesstulle mit Kressedip
2 Std. 40 Min
Glückstädter Matjestopf
3 Std. 30 Min
Pellkartoffel-Gurken-Salat
1 godz. 20 min
Matjes-Katersalat
55 Min
Leberkäse-Sauerkraut mit Dijon-Senf-Püree
40 min
Leber Berliner Art (Berlin)
50 Min