Westfälische Erbsensuppe

Westfälische Erbsensuppe

4.4 553 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz.
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebel (ca. 50 g), halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Öl
    20 g
  • Möhren in Stücken
    120 g
  • Knollensellerie in Stücken
    80 g
  • Kartoffeln in Stücken
    150 g
  • Wasser
    800 g
  • Schälerbsen
    200 g
  • Porree in Ringen (5 mm)
    80 - 100 g
  • Kasseler in Würfeln (2-3 cm)
    150 g
  • geräucherte Mettwürstchen (ca. 150 g), in Scheiben (1 cm)
    2
  • Lorbeerblätter, getrocknet
    2
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Majoran, getrocknet
    1 TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Wiener Würstchen in schrägen Scheiben (2-3 cm)
    2

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 317 kcal / 1328 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 7.6 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 1602 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...