Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g Wasser
- 1 ¼ TL Salz
- 500 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 30 g Schweineschmalz
- 1 Dose Corned Beef (340 g)
- 50 g Gurkenwasser
-
1
Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l)
lub 1 geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht - 1 Glas Rote Bete, abgetropft (220 g)
- 100 g Gewürzgurken, in Stücken
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1330 kJ / 317 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 3.5 g
Alternatywne przepisy
Fliederbeersuppe mit Grießklößchen
1j
Senfeier
1 godz. 5 min
Steckrübeneintopf mit Wiener Würstchen
45 Min
Möhreneintopf mit Bratwurstbällchen
1h 10 min
Steckrüben mit Kartoffeln
40 min
Hühnerfrikassee mit Leipziger Allerlei
45 Min
Königsberger Klopse mit Kartoffeln
45 Min
Hühnerfrikassee mit Spargel
1j
Kartoffel-Spitzkohl-Stampf mit Hack und Rahmsauce
50 menit
Bremer Labskaus
1j 20 menit
Steckrübenpüree
45 Min
Grünkohl mit Kartoffeln und Mettwürstchen
45 Min