Sauerkrautsuppe
TM6 TM5

Sauerkrautsuppe

4.6 (258 ocen)

Składniki

  • 200 g Zwiebeln, halbiert
  • 2 Knoblauchzehen
  • 40 g Öl
  • 120 g Schinkenspeck, gewürfelt
  • 3 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
    lub 3 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
  • 1 Dose Sauerkraut (800 g), grob geschnitten
  • 1 Dose geschälte Tomaten (800 g)
  • 1 TL Salz
  • 3 Prisen Pfeffer
  • 2 TL Gyrosgewürz
  • 8 - 10 geräucherte Mettwürstchen (ca. 800 g)
  • 3 Paprika, gemischt (ca. 400 g), in mundgerechten Stücken
  • 1250 g Wasser
  • 200 g Sahne
  • 1 EL Zucker

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1133 kJ / 270 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
5 g
Tłuszcz
22 g
Błonnik
2.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy