Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 40 g Öl
- 120 g Schinkenspeck, gewürfelt
-
3
Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
lub 3 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - 1 Dose Sauerkraut (800 g), grob geschnitten
- 1 Dose geschälte Tomaten (800 g)
- 1 TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 2 TL Gyrosgewürz
- 8 - 10 geräucherte Mettwürstchen (ca. 800 g)
- 3 Paprika, gemischt (ca. 400 g), in mundgerechten Stücken
- 1250 g Wasser
- 200 g Sahne
- 1 EL Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1133 kJ / 270 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grüne Bohnensuppe mit Mettwürstchen
30min
Sauerkraut-Tomaten-Eintopf
45min
Serbische Bohnensuppe mit Cabanossi
1 Std.
Graupensuppe
1 Std.
Sauerkrautsuppe
1 Std.
Filet-Sauerkraut-Topf
50min
Kohlsuppe
45min
Sauerkraut-Eintopf
35min
Weißkohl-Graupen-Eintopf
1 Std.
Sauerkrautsuppe mit weißen Bohnen
40min
Sommerliche Spitzkohlsuppe
1 Std.
Polnisches Sauerkrautgericht (Bigos)
1h 35 min