Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g Öl
- 300 g Bratwürstchen (Nürnberger Bratwürstchen), abgetupft (siehe Tipp), halbiert
- 1 Zwiebel, geachtelt
- 20 g Butter
- 300 g Wirsing, ohne Strunk, in Streifen (1 x 3 cm)
- 400 g Kartoffeln, festkochend, in Würfeln (2 cm)
- 335 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 100 g Sahne
- ½ TL Senf
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 15 g Mehl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2043 kJ / 488 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dicke Bohnen mit Kartoffeln und Mettwurst
1h 10 min
Kartoffel-Kohlrabi-Gemüse
25 min
Wirsing-Kartoffel-Topf mit Bratwurstbrät
1h 10 min
Stielmus-Untereinander
50 menit
Spitzkohl-Kartoffel-Gemüse
40 min
Rahm-Spitzkohl mit Zitrone
35 Min
Kohlrabi-Kartoffel-Stampf
45 Min
Salzschneidebohnen
45 Min
Leberkäse und Ei mit Wirsing-Kartoffel-Stampf
50 menit
Kartoffel-Spitzkohl-Stampf mit Hack und Rahmsauce
50 menit
Wirsing-Kartoffel-Auflauf mit Ziegengouda
1j
Grünkohl mit Kartoffeln und Mettwürstchen
45 Min