Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Parmesan, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 500 g Hackfleisch, gemischt, grob zerzupft
-
2
Scheiben Weißbrot, ohne Rinde, in Stücken (ca. 30 g)
lub 2 Scheiben Toastbrot, ohne Rinde, in Stücken (ca. 30 g) - 2 Eier
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 500 g Wasser
- 500 g Wirsing, in Streifen
- 60 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 30 g Mehl
- 200 g Milch
- 200 g Sahne
- 3 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2610 kJ / 624 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Tłuszcz nasycony
- 35 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 1093 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wirsing-Eintopf
40min
Schinken-Kohlrabi-Gratin
1h 15min
Wirsing Untereinander mit Nürnberger Bratwürstchen
40min
Rosenkohl-Kartoffel-Gratin
1h 30min
Wirsing-Cannelloni aus dem Ofen
1h 30min
Curry-Blumenkohl-Auflauf mit Hähnchen
1h
Schupfnudeln mit Spitzkohl und Schinkenwürfeln
45min
Rosenkohl-Tortellini-Auflauf
1h
Weißkohl-Hackfleisch-Auflauf
1h 20min
Rosenkohl-Hack-Auflauf auf Kartoffelpüree
2h
Grünkohl-Kabanossi-Gratin
1 Std. 25 Min
Wirsingrouladen
1h 30min