![Wirsing-Hackfleisch-Auflauf Wirsing-Hackfleisch-Auflauf](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/feac4f43d417b1a2823f1b0d9ef70650/Derivates/ff1c87ce5a4e062d3157ced6b2311d4d05185723.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Parmesan, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 500 g Hackfleisch, gemischt, grob zerzupft
-
2
Scheiben Weißbrot, ohne Rinde, in Stücken (ca. 30 g)
lub 2 Scheiben Toastbrot, ohne Rinde, in Stücken (ca. 30 g) - 2 Eier
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 500 g Wasser
- 500 g Wirsing, in Streifen
- 60 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 30 g Mehl
- 200 g Milch
- 200 g Sahne
- 3 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2610 kJ / 624 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Tłuszcz nasycony
- 35 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 1093 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weißkohl-Hackfleisch-Auflauf
1h 20 min
Curry-Blumenkohl-Auflauf mit Hähnchen
1 Std.
Wirsingrouladen
1h 30 min
Röstiauflauf mit Kasseler und Frischkäsesauce
1 Std.
Schupfnudelgratin mit Wirsing und Kabanossi
1 Std.
Grünkohl-Kabanossi-Gratin
1 godz. 25 min
Rosenkohl-Hack-Auflauf auf Kartoffelpüree
2h
Rosenkohl-Kartoffel-Gratin
1h 30 min
Stamppot mit Endivien
30 Min
Wirsing-Eintopf
40 Min
Schupfnudeln mit Spitzkohl und Schinkenwürfeln
45min
Schinken-Kohlrabi-Gratin
1h 15 min