Kashmiri garlic naan

Kashmiri garlic naan

4.5 54 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 portions

Składniki

  • brown onion
    50 g
  • garlic clove
    1
  • dried apricots
    40 g
  • lukewarm water plus extra for baking
    200 g
  • dried instant yeast
    2 tsp
  • Greek-style natural yoghurt
    100 g
  • baker's flour
    450 g
  • ground cumin
    1 tsp
  • nigella seeds (optional)
    1 tsp
  • salt
    1 tsp
  • vegetable oil (see Tips)
    30 g
  • raw cashews
    50 g
  • lukewarm water
  • ghee (optional) (see Tips)
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portions

Kalorie 239.3 kcal / 1005.3 kJ
Białko 5.9 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 30.2 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 3.9 g
Sód 195.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...