Kashmiri garlic naan
TM6 TM5 TM31

Kashmiri garlic naan

4.5 (54 oceny)

Składniki

  • 50 g brown onion
  • 1 garlic clove
  • 40 g dried apricots
  • 200 g lukewarm water, plus extra for baking
  • 2 tsp dried instant yeast
  • 100 g Greek-style natural yoghurt
  • 450 g baker's flour
  • 1 tsp ground cumin
  • 1 tsp nigella seeds (optional)
  • 1 tsp salt
  • 30 g vegetable oil (see Tips)
  • 50 g raw cashews
  • lukewarm water
  • 50 g ghee (optional) (see Tips)

Wartości odżywcze
na 1 portions
Kalorie
1005.3 kJ / 239.3 kcal
Białko
5.9 g
Węglowodany
30.2 g
Tłuszcz
10 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Błonnik
2.3 g
Sód
195.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy