Urządzenia i Akcesoria
Kashmiri garlic naan
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 portions
Składniki
-
brown onion50 g
-
garlic clove1
-
dried apricots40 g
-
lukewarm water plus extra for baking200 g
-
dried instant yeast2 tsp
-
Greek-style natural yoghurt100 g
-
baker's flour450 g
-
ground cumin1 tsp
-
nigella seeds (optional)1 tsp
-
salt1 tsp
-
vegetable oil (see Tips)30 g
-
raw cashews50 g
-
lukewarm water
-
ghee (optional) (see Tips)50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
195.1 mg
Białko
5.9 g
Kalorie
1005.3 kJ /
239.3 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Węglowodany
30.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Naan bread
2 godz. 40 min
Tandoori paste
5 min
Everyday Indian curry paste
30 min
Garlic and coriander naan
1 godz. 30 min
Chicken tikka masala
1 godz. 10 min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1 godz. 40 min
Roti
2 godz.
Roti (for two)
25 min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 godz. 15 min
Rogan josh
1 godz. 35 min
Samosas
1 godz. 35 min
Biryani
1 godz. 25 min