
Urządzenia i Akcesoria
Kashmiri garlic naan
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 portions
Składniki
-
brown onion50 g
-
garlic clove1
-
dried apricots40 g
-
lukewarm water plus extra for baking200 g
-
dried instant yeast2 tsp
-
Greek-style natural yoghurt100 g
-
baker's flour450 g
-
ground cumin1 tsp
-
nigella seeds (optional)1 tsp
-
salt1 tsp
-
vegetable oil (see Tips)30 g
-
raw cashews50 g
-
lukewarm water
-
ghee (optional) (see Tips)50 g
Wartości odżywcze na 1 portions
Kalorie
239.3 kcal /
1005.3 kJ
Białko
5.9 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
30.2 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Sód
195.1 mg