Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 - 40 g de parmesan, coupé en morceaux (2-3 cm)
- 300 g d'eau
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 40 g d'huile d'olive extra vierge, et un peu pour huiler
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 10 g de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 250 g de pommes de terre, épluchées et émincées en fines tranches (1-2 mm)
- 1 - 2 pincées de sel, pour la garniture
- 1 - 2 brins de romarin frais, rincés et séchés
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2719 kJ / 650 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 106.5 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia apulienne
2h 40min
Focaccia aux olives
2 Std.
Focaccia fève, bacon et pecorino
3 Std. 15 Min
Focaccia aux olives
3 Std.
Focaccia à la crème de fromage
Brak ocen
Focaccias aux herbes
3h 45min
Focaccia à la pomme de terre
2h 50min
Focaccia croquante
3 Std.
Focaccia à l'oignon
3 Std. 15 Min
Pains aux quatre fromages
45 Min
Focaccia au thym
3 Std.
Pain farci à la mozzarella
45 Min