![Focaccia aux pommes de terre et romarin Focaccia aux pommes de terre et romarin](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/83664.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 - 40 g de parmesan, coupé en morceaux (2-3 cm)
- 300 g d'eau
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 40 g d'huile d'olive extra vierge, et un peu pour huiler
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 10 g de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 250 g de pommes de terre, épluchées et émincées en fines tranches (1-2 mm)
- 1 - 2 pincées de sel, pour la garniture
- 1 - 2 brins de romarin frais, rincés et séchés
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2719 kJ / 650 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 106.5 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia à la pomme de terre
2 godz. 50 min
Mini-calzones végétariennes
2ч.
Panzerotti aux poivrons
1ч. 45 мин.
Schiacciatina
2ч. 20 мин.
Focaccia croquante
3ч.
Pizza roulée aux champignons et aux poivrons
2h 15min
Focaccia aux olives
2ч.
Focaccia croustillante
1h 55min
Focaccia apulienne
2h 40min
Pizza à la courgette
1ч. 45 мин.
Pizza tomate et roquette
1 godz.
Focaccia des Pouilles
1 godz. 10 min