Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 10 g d'huile d'olive extra vierge
- 350 g d'eau
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 300 g de farine blanche type 45
- 200 g de farine de blé dur
- 100 g de farine à pain, type Manitoba
- 2 c. à café de sel
La finition
- 60 g d'huile d'olive extra vierge
- 400 g de tomates olivette, coupées en tranches
- 1 gousse d'ail, coupée en lamelles
- 1 c. à soupe d'origan déshydraté
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1862 kJ / 445 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia aux oignons
2 godz. 15 min
Focaccia des Pouilles
1h 10min
Focaccia apulienne
2 Std. 40 Min
Focaccia à la farine d'épeautre
2 godz. 25 min
Focaccia aux olives
3h
Focaccia à la pomme de terre
2 Std. 50 Min
Focaccia au thym et huile d'olive
1 Std. 55 Min
Focaccia croquante
3h
Fougasse au romarin
3h 25min
Fougasse aux olives, tomates confites et scarmoza
2h 45min
Focaccia à l'oignon
3h 15min
Focaccia au thym
3h