法式野菜蒸糕&蒜香奶油蛤蜊、咖哩南瓜濃湯
TM5 TM6

法式野菜蒸糕&蒜香奶油蛤蜊、咖哩南瓜濃湯

3.0 (2 oceny)

Składniki

法式野菜蒸糕

  • 1850 克 水 (含川燙與料理用)
  • 40 克 紅蘿蔔 , 切片
  • 30 克 新鮮四季豆 ,捏去頭尾、去莖
  • 30 克 南瓜 , 去皮、去籽,切片
  • 60 克 新鮮菠菜葉
  • 4 顆 蛋
  • 20 克 低筋麵粉

蒜香奶油蛤蜊

  • 100 克 蒜頭
  • 20 克 奶油
  • 1 小撮 鹽
  • 50 克 白酒
  • 100 克 洋蔥, 切條
  • ½ 茶匙 黑胡椒粉
  • 300 克 新鮮蛤蜊,已吐沙,洗淨

咖哩南瓜濃湯

  • 30 克 培根片 , 略切
  • 100 克 洋蔥 ,切條
  • 400 克 南瓜 ,去皮、去籽,切塊
  • 200 克 馬鈴薯 , 去皮、切塊
  • 800 克 水
  • 30 克 咖哩塊 (甜味)
  • ½ 茶匙 鹽
  • 黑胡椒粉 ,少許,依個人口味調整

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
3393 kJ / 811 kcal
Białko
41 g
Węglowodany
100 g
Tłuszcz
30 g
Błonnik
14 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy