
Urządzenia i Akcesoria
港式芋頭糕
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
1 完整食譜
Składniki
-
在來米粉120 克
-
玉米粉10 克
-
澄粉15 克
-
水 (含料理和蒸煮用)940 克
-
蝦米 先以熱水浸泡50 克
-
乾香菇 先以熱水浸泡25 克
-
廣式臘腸 (港式,約100克),切段2 條
-
芋頭 去皮、切丁(約1公分)800 克
-
鹽¼ 茶匙
-
糖¼ 茶匙
-
五香粉½ 茶匙
-
白胡椒粉½ 茶匙
-
新鮮香菜 少許,裝飾用
Wartości odżywcze na 1 完整食譜
Kalorie
1022 kcal /
4273 kJ
Białko
40.8 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
172.3 g
Błonnik
15.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

米食萬歲
11 Przepisów
Tajwan
Tajwan