港式芋頭糕
TM5 TM6

港式芋頭糕

4.3 (12 ocen)

Składniki

  • 120 克 在來米粉
  • 10 克 玉米粉
  • 15 克 澄粉
  • 940 克 水 (含料理和蒸煮用)
  • 50 克 蝦米, 先以熱水浸泡
  • 25 克 乾香菇, 先以熱水浸泡
  • 2 條 港式臘腸 (約100克),切段
  • 800 克 芋頭, 去皮、切丁(約1公分)
  • ¼ 茶匙 鹽
  • ¼ 茶匙 糖
  • ½ 茶匙 五香粉
  • ½ 茶匙 白胡椒粉
  • 新鮮香菜, 少許,裝飾用

Wartości odżywcze
na 1 份食譜
Kalorie
4273 kJ / 1022 kcal
Białko
40.8 g
Węglowodany
172.3 g
Tłuszcz
21 g
Błonnik
15.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy