Wersje kompatybilne
Fingers de mozzarella light con salsa de yogur
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fingers de mozzarella
- 500 g de mozzarella light de barra (en bastones de aprox. 1,5 x 8 cm)
- 20 g de tomates secos
- 1 cucharada de orégano seco
- 1 pellizco de pimienta de Cayena molida
- 50 g de maicena
- 60 g de pan rallado panko
- 1 huevo batido
- aceite en spray (opcjonalnie)
Salsa de yogur
- 200 g de yogur griego
- ½ cucharadita de ajo en polvo
- ½ cucharadita de perejil seco
- 20 g de zumo de limón
- 1 pellizco de pimienta molida
- 2 pellizcos de sal
- 8 ramitas de cebollino fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1106 kJ / 265 kcal
- Białko
- 18.9 g
- Węglowodany
- 16.07 g
- Tłuszcz
- 13.86 g
- Błonnik
- 0.57 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muslos de pollo crispy cajún con salsa Alfredo
1u.
Pollo almendrado con salsa de limón (HESTAN CUE)
30min
Tacos de pato con mole de mango
1h 20min
Aros de cebolla
20 min
Pizza estilo Chicago
1h 5min
Bento tonkatsu (cerdo empanado)
1u.
Tiras de pollo almendrado con salsa de limón
30min
Wraps de pollo con piña
20 min
Patatas "de luxe"
30min
Ñoquis fritos con salsa de cheddar
1h 30min
Tortillas integrales con pollo al curry, rúcula y piña
35min
Pan chino
1h 15min