![Mole de huitlacoche Mole de huitlacoche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C6A38722-C26D-4B39-93FC-36F5A39AC26F/Derivates/5C13A05A-1BF3-4656-B53D-CE2A73461377.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 155 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 5 chiles mulatos, desvenados, sin semillas e hidratados
- 1 cdita de sal
- 1 cdita de concentrado de caldo de pollo
- ½ cdita de pimienta molida
- 450 g de huitlacoche
- 40 g de aceite
- 90 g de masa de maíz, para tortillas hidratada
- 2 ramas de epazote
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 626 kJ / 149 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buñuelos de rodilla y ganache de chocolate Oaxaqueño
50 Min
Buñuelos de rodilla
2h
Salsa de jitomate
40 Min
Queso en salsa de epazote
25 Min
Molito de cacahuate y morita
35min
Mole ligero de poblano y almendras
20 min
Mixiote de huachinango
30 Min
Tinga de setas
25 Min
Taquitos de huitlacoche
25 Min
Ensalada de surimi
10 Min
Albóndigas al cilantro con calabacitas
50 Min
Salsa de jitomate
35min