Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 155 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 5 chiles mulatos, desvenados, sin semillas e hidratados
- 1 cdita de sal
- 1 cdita de concentrado de caldo de pollo
- ½ cdita de pimienta molida
- 450 g de huitlacoche
- 40 g de aceite
- 90 g de masa de maíz, para tortillas hidratada
- 2 ramas de epazote
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 626 kJ / 149 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tinga de pollo
30min
Annin tofu (gelatina de almendra)
7hod.
Entomatadas de jamaica
50min
Sopa de lima yucateca
40min
Frijoles refritos
20min
Pozole de setas
1 godz.
Chiles jalapeños rellenos de machaca de marlín
1 godz. 10 min
Chiles en nogada
1 godz.
Chilaquiles divorciados
1 godz.
Camotes rellenos con caldillo picoso, verduras tibias y pastel de chocolate
50min
Mole ligero de poblano y almendras
20min
Tostadas de jícama con tinga de pollo
30min