Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g de tocino ahumado, en rebanadas
- 1200 g de lomo de cerdo, limpio y abierto en forma rectangular
- 100 g de jamón serrano, en rebanadas
- 140 g de jamón cocido de cerdo, tipo York, en rebanadas
- 140 g de queso manchego, en rebanadas
- 140 g de ciruelas pasas deshuesadas
- 750 g de agua
- 350 g de cebolla, en trozos
- 30 g de mantequilla sin sal
- 30 g de aceite vegetal
- 200 g de crema ácida
- 200 g de ate de membrillo, en trozos
- 150 g de champiñones, en rebanadas
- ¾ cdita de sal, o al gusto
- ¼ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 4856 kJ / 1156 kcal
- Białko
- 54 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 80 g
- Tłuszcz nasycony
- 31 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 977 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Adobo con carne
50min
Tortitas de carne en salsa verde
1 Std. 40 Min
Pollo encacahuatado
45min
Albóndigas de chicharrón
45min
Cerdo con chilacayotes en pipián
55min
Manchamanteles
1h
Pollo con mole verde
1h
Costillas de cerdo agridulces
40min
Pollo al tequila y chile pasilla
2h
Entomatado de res con verdolagas
1h
Cochito
50min
Filete de res en salsa de chile morita
40min