![Chilacayotes rellenos con pipián Chilacayotes rellenos con pipián](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B32DE02A-0242-4C44-88F1-BCE62570F8CB/Derivates/EC9B917C-36F7-456C-B920-CBD365DE60C1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 600 g de agua
- 8 chilacayotes
- 20 g de aceite
- 60 g de cebolla
- 90 g de chile poblano, desvenado, sin semillas y en trozos.
- 2 cditas de sal gruesa
- 7 hojas de epazote
- ½ diente de ajo
- 150 g de champiñones
- 150 g de elote, sólo los granos
- 100 g de requesón
Pipián
- 120 g de queso cotija, en trozo
- 10 g de chile guajillo, sin semillas
- 20 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 1 tortilla de maíz
- 5 g de ajonjolí blanco, tostado
- 160 g de jitomate, en cuartos
- 150 g de pasta de pipián
- 100 g de caldo de verduras
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1428 kJ / 340 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 2 g