Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 600 g de agua
- 8 chilacayotes
- 20 g de aceite
- 60 g de cebolla
- 90 g de chile poblano, desvenado, sin semillas y en trozos.
- 2 cditas de sal gruesa
- 7 hojas de epazote
- ½ diente de ajo
- 150 g de champiñones
- 150 g de elote, sólo los granos
- 100 g de requesón
Pipián
- 120 g de queso cotija, en trozo
- 10 g de chile guajillo, sin semillas
- 20 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 1 tortilla de maíz
- 5 g de ajonjolí blanco, tostado
- 160 g de jitomate, en cuartos
- 150 g de pasta de pipián
- 100 g de caldo de verduras
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1428 kJ / 340 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mole de olla vegetariano
1h
Tortitas de ejotes con salsa de chiles rojos
40min
Caldo de habas con nopales
9 Std.
Mole de olla vegano
45min
Tinga de col
35 Min
Tinga de setas
25 min
Pozole de setas
1h
Entomatadas de jamaica
50min
Entomatado de res con verdolagas
1h
Huauzontles en caldillo de jitomate
50min
Pancita de hongos
1h
Calabaza en tacha
1h 15 min