Chilacayotes rellenos con pipián

Chilacayotes rellenos con pipián

5.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 piezas

Składniki

Relleno
  • 600 g de agua
  • 8 chilacayotes
  • 20 g de aceite
  • 60 g de cebolla
  • 90 g de chile poblano desvenado, sin semillas y en trozos.
  • 2 cditas de sal gruesa
  • 7 hojas de epazote
  • ½ diente de ajo
  • 150 g de champiñones
  • 150 g de elote sólo los granos
  • 100 g de requesón
Pipián
  • 120 g de queso cotija en trozo
  • 10 g de chile guajillo sin semillas
  • 20 g de cebolla
  • 1 diente de ajo
  • 1 tortilla de maíz
  • 5 g de ajonjolí blanco tostado
  • 160 g de jitomate en cuartos
  • 150 g de pasta de pipián
  • 100 g de caldo de verduras

Wartości odżywcze na 1 pieza

Kalorie 340 kcal / 1428 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...