Caldereta de Sardinas

Caldereta de Sardinas

4.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
5 porciones

Składniki

  • 1000 g de sardinas frescas limpias
  • 1000 g de agua
  • 10 g de sal gruesa
Para la salsa
  • 15 g de cilantro
  • 15 g de aceite de oliva
  • 50 g de cebolla
  • 45 g de pimiento rojo asado y sin rabo
  • 50 g de jitomate
  • 1 dientes de ajo
  • 1 cucharadita de sal gruesa
  • 50 g de vino blanco
  • 300 g de agua
Para las sardinas
  • 15 g de aceite de oliva
  • 250 g de cebolla en rebanadas de 1 cm
  • 130 g de pimiento rojo asado, en juliana
  • 3 dientes de ajo
  • 280 g de jitomate en rebanadas de 1 cm
  • 470 g de papas en rebanadas de 1 cm
  • 3 hojas de laurel, secas
  • 1 cucharadita de paprika

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 5 porciones

Białko 36 g
Kalorie 1982 kJ / 472 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...