Wersje kompatybilne
Papelotes de garoupa, presunto e espargos com puré de batata-doce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Puré de batata-doce
- 800 g batata-doce cortada em cubos
- Água q.b. p/ cozer
- Sal marinho q.b.
- 400 g leite
- 50 g manteiga
- Noz-moscada q.b.
- Pimenta q.b.
Papelotes de garoupa
- 500 g lombos de garoupa cortados em cubos (1 cm aprox.)
- 1 pitada de sal marinho
- Sumo de limão q.b.
- Azeite q.b.
- 8 fatias de presunto
- 8 espargos verdes
- 500 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2457 kJ / 588 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmão com bulgur e molho de manga verde
35 Min
Piza de salmão com alcaparras e manjericão
45 Min
Vichyssoise de espargos
40 Min
Creme de espargos com rolinhos crocantes
1 Std. 5 Min
Espetadas mistas de peixe em alecrim com molho de iogurte e limão
1j
Fritatas de queijo de cabra e espinafres
30 Min
Salada de arroz e salmão fumado com molho de abacate
30 Min
Hambúrgueres de salmão
50 Min
Frango com laranja e alecrim em papelote
1h 15min
Dourada recheada com pesto de coentros
50 Min
Salada de frango com quinoa, morangos e molho pesto
30 Min
Salmão a vapor com puré de brócolos e batata-doce
30 Min