![Caldo de panceta con judías, tirabeques y pera Caldo de panceta con judías, tirabeques y pera](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D51CC0B9-CD4F-4D54-847B-DAE6317FCA25/Derivates/080D2B17-5BA0-4810-9552-1B894538EC39.jpg)
Wersje kompatybilne
Caldo de panceta con judías, tirabeques y pera
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de aceite de oliva
- 300 g de tocino entreverado curado (en trozos)
- 1500 g de agua
- 1 hoja de laurel seca
- 150 g de judías verdes redondas frescas (en trozos)
- 50 g de guisantes congelados
- 2 ramitas de romero fresco
- 400 g de judías blancas cocidas (en conserva) lavadas y escurridas
- 2 peras (en trozos)
- 100 g de tirabeques
- 2 pellizcos de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1017 kJ / 243 kcal
- Białko
- 11.58 g
- Węglowodany
- 10.97 g
- Tłuszcz
- 17.01 g
- Błonnik
- 4.73 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rape a la provenzal (Lotte à la provençale)
50 Min
Bacalao, espinacas y garbanzos en salsa de potaje
30 Min
Caldo gallego exprés
30 Min
Risotto de hinojo, apio, habas y gambas
30 Min
Arroz con aceitunas de lata
1 Std.
Pote gallego de repollo
2h 40min
Carne ó caldeiro
1 Std.
Caldeirada de peixe
40 min
Lentejas con costillas adobadas y verduras
2 godz. 50 min
Arroz caldoso con pez espada
40 min
Lentejas con setas y morcilla
3h
Macarrones y pollo con salsa barbacoa
40 min