![Sopa de repollo, queso y beicon Sopa de repollo, queso y beicon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DAEEC141-A871-40EC-BE96-E690DFB2C921/Derivates/bb0a6c68-8fd9-4cc8-8eaf-74f2bae9b9f4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de repollo (limpio y sin tronco) en trozos de aprox. 3-4 cm
- 50 g de mantequilla
- 150 g de dados de beicon
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta molida
- 1000 g de caldo de verduras
- 200 g de queso emmental rallado
- 6 biscotes
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1304 kJ / 312 kcal
- Białko
- 15.24 g
- Węglowodany
- 9.24 g
- Tłuszcz
- 23.78 g
- Błonnik
- 2.42 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratén escocés de patatas y repollo (Rumbledethumps)
1 Std. 30 Min
Crema Dubarry (de coliflor)
50 Min
Sopa de coliflor con grelos
45 Min
Sopa de ajo con tomate
40min
Sopa armenia de repollo
50 Min
Sopa de los hortelanos
30min
Sopa de jamón y espárragos
35 Min
Sopa de pimiento rojo y calabacín
30min
Milhojas de repollo
1h 15min
Repollo salteado con chistorra y huevo duro
25min
Crema de invierno de patatas y cebolla
30min
Crema de ajo con puerro y patatas
45 Min