Urządzenia i Akcesoria
Zupa ryżowa (dla dzieci)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
1 kawałek skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (ok. 2 x 2 cm)
-
500 g wody
-
1 liść laurowy, suszony (opcjonalnie)
-
60 g ryżu białego, krótkoziarnistego np. arborio
-
¼ łyżeczki kurkumy, mielonej (opcjonalnie)
-
2 - 3 łyżeczki oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
2 g
Kalorie
708.5 kJ /
169 kcal
Tłuszcz
7.7 g
Błonnik
0.7 g
Węglowodany
23.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA DLA DZIECI
78 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Purée z kopru włoskiego i ziemniaka (od 6. miesiąca życia)
30 Min
Zupa ryżowa z żółtkiem (dla dzieci)
15 Min
Zupa pomidorowa z makaronem (dla dzieci)
25 Min
Ziemniaki z tuńczykiem, pomidorami i szpinakiem (dla dzieci)
35 Min
Soczewica z ryżem i jabłkiem (dla dzieci)
25 Min
Zupa krem warzywna (dla dzieci)
1 Std.
Makaron z koprem włoskim i morszczukiem (dla dzieci)
35 Min
Mąka ryżowa prażona
50 Min
Ryż dla dzieci
15 Min
Jogurt z owocami i biszkoptami (dla dzieci)
10 Min
Łosoś z warzywami (dla dzieci)
35 Min
Mój pierwszy budyń
25 Min